Tarikh Maklumat
27/12/2023

JEMPOL : Paip pecah bersaiz 4 inci di Jalan Ke Kg. Bukit Tempurung. Kerja-kerja pembaikan dijangka bermula pada 9.30 Pagi dan dijangka siap pada 2.30 Petang. Kawasan terlibat gangguan air :  Kg. Bukit Tempurung sahaja.

 

02/12/2023

PORT DICKSON: Gangguan bekalan air / Tekanan air rendah disebahagian kawasan PD berikutan terdapat masalah kualiti air mentah Sungai Linggi (keputihan) di Loji Rawatan Air Sungai Linggi. Kadar keputihan  yang tinggi menyebabkan pengeluaran terpaksa dikurangkan daripada kebiasaan untuk menepati piawaian kualiti air minum kebangsaan. Walaubagaimanapun beberapa kawasan tinggi dijangka akan mengalami tempoh pemulihan yang lebih lama.
Kawasan terlibat yang terlibat adalah dari sebahagian kawasan Batu 6 Jln. Pantai, Batu 4 Jln. Pantai, Jln. Sua Betong, Air Kuning, Tampin Linggi sehingga sekitar kawasan Pekan PD. Dari kawasan Pekan PD sehingga sekitar kawasan Lukut. Turut terlibat dari Simpang Bukit Palong, Chuah, Bukit Pelandok sehingga Tanah Merah Site A.

02/12/2023

SEREMBAN- Gangguan bekalan air terawat kotor disebahagian kawasan di daerah Seremban iaitu di kawasan Jalan Jelebu,Taman Guru Senawang, Taman Bunga Raya Mambau,Dusun Nyior,Taman Seremban Jaya,Kampung Pasir Rasah,Pusat Bandar Seremban,Taman Rasah dan Rasah Jaya,Perindustrian Oakland,Jalan Temiang,Taman Nee Yan,Taman Moksum,Taman Angsamas Mambau,Taman Senangin Seremban,Jalan Tan Sri Manickavasagam,Taman Ho Jalan Rasah,Park Evenue Seremban2,Dataran Centrio,Taman Desarhu,Taman Bukit Berlian,Taman Alamanda Senawang,Perindustrian Senawang,Garden Avenue,Jalan Senawang Industrial Estate dan Jalan Dato Bandar Tunggal.


Proses pemulihan berterusan untuk mendapat kualiti air  yang mencapai piawaian dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dijangka mengambil masa 1 ke 2 hari mengikut kawasan agihan dan kolam servis yang terlibat.

02/12/2023

TAMPIN - Paip utama pecah bersaiz 8 inci di Kampung Bangkahulu, Gemas. Kerja - kerja pembaikan akan bermula pada jam 9.30 pagi dan dijangka akan siap pada jam 1.00 petang. Kawasan terlibat adalah Kampung Bangkahulu, Kampung Ulu Ladang dan Londah sahaja.

JzTzKEx.md.jpg
image upload

02/12/2023

REMBAU : Paip Pecah bersaiz 4 inci di Kampung Sungai Lalah , Pedas . Kerja -kerja bermula pada Jam 9:45 Pagi dan di Jangka siap pada Jam 1:45 Petang . Kawasan terlibat berlaku gangguan bekalan air adalah sekitar kampung Sungai Lalah sahaja .

JzT5CYv.md.jpg

02/12/2023

KUALA PILAH: Paip pecah bersaiz 10 inci di Felda Kepis. Kerja kerja pembaikan dilaksanakan pada  jam 11.15 pagi dan dijangka siap jam 4.00 petang ,Kawasan yang terlibat gangguan bekalan air adalah Felda Kepis Sahaja

02/12/2023

KUALA PILAH: Paip pecah bersaiz 6 Inci di Taman Tebat Kering. Kerja kerja pembaikan dilaksanakan pada  jam 11.00 pagi dan dijangka siap jam 3.00 petang ,Kawasan yang terlibat gangguan bekalan air adalah Taman Tebat Kering dan sekitar.